contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Cirese Si Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aceasta delicioasa inghetata, intitial s-a dorit doar de cirese, dar apoi m-am gandit ca ar merge si cateva linguri de dulceata de capsuni. Rezultatul... minunat, de un roz foarte puternic :) Cu aceasta reteta dulce participam la Provocarea Dulcea Romanie, organizata in aceasta luna de Antonina de la Dulcegarii Culinare. Indiferent cum o incercati, cu sau fara capsuni, inghetata este foarte fina si putin acrisoara. Si, best of all, nu e nevoie de masina de inghetata si nici nu trebuie s-o amestecati la fiecare ora :)

Pentru o portie zdravana de inghetata, avem nevoie de:
  • 1 kg cirese
  • 150 g dulceata de capsuni
  • 400 g smantana pentru frisca
  • 4 oua
  • 50 g zahar pudra
Curatam ciresele de samburi si apoi stergem jumatate de bucatarie, cat am reusit sa stropim cu picatele rosii :D Apoi oprim vreo 2 linguri din ciresele curatate pentru mai tarziu. Peste restul de cirese punem o lingura de zahar pudra si smantana pentru frisca. Le punem pe toate la foc mediu, amestecand din cand in cand, apoi dam focul la minim si lasam sa fiarba vreo 5-10 minute, pana ciresele incep sa se inmoaie. Dupa acest timp, adaugam dulceata de capsuni si luam de pe foc.
Cu piciorul vertical al mixeruluipasam compozitia fierbinte, dupa care o dam printr-o sita, pentru a separa crema de bucatile de cirese care nu s-au pasat. Separam ouale, iar galbenusurile le amestecam cu 2-3 linguri din crema fierbinte si apoi le incorporam in cantitatea totala de crema.
Punem din nou pe foc, amestecand, si lasam sa fiarba cam 5 minute, pana incepe sa se ingroase.Dam din nou prin sita si lasam sa se raceasca complet.
Batem albusurile spuma, apoi adaugam restul de zahar pudra. Mixampana obtinem o spuma tare, care ramane in forma. Incorporam cate 1-2 linguri din albusuri in crema de cirese, pana totul este amestecat. Turnam crema intr-un vas cu capac, pe care il punem la congelator si il lasam vreo 2 ore, pana incepe sa se intareasca. Apoi adaugam ciresele ramase, fie intregi, fie taiate in jumatati, amestecam si punem inapoi in congelator pret de cateva ore.
Cu 10 - 15 minute inainte de a o servi, scoatem inghetata si o lasam la frigider, ca sa ne fie mai usor de pus in cupe. Acest deliciu are aproximativ 210 calorii la 100 de grame.

 

 

 

 

 


Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com