contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bucatarul curajos si dulce al lunii iulie, ne provoaca cu o reteta extraordinara de inghetata de ciocolata propusa de Daiana si Cosmin .E prima oara cand fac inghetata si mi-a iesit bine,din prima.E simplu de facut, trebuie doar putina rabdare.
INGREDIENTE:
-250 ml lapte
-250 ml smantana de frisca, 32-33% grasime
-100 g zahar
-3 galbenusuri
-125 ciocolata neagra de 60-70 % cacao (iese mult mai buna)
-un degetar de rom sau esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
1.Punem la fiert laptele frisca. Cand fierb, adaugam si ciocolata rasa ,luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.
2.Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
3.Adaugam putin cate putin amestecul de ciocolata peste oua, mixand continu, dupa care il punem pe foc mic, pana ce capata o consistenta cremoasa, de smantana groasa.Amestecam continuu,ca sa nu se prinda de fund.Atentie sa nu dea in clocot.
4.Lasam la racit in apa rece, apoi dam vasul la congelator.Dupa o ora amestecam energetic, apoi punem din nou in congelator.Repetam aceasta operatiune de inca 2 ori la interval de o ora, pentru a impiedica formarea acelor de gheata.
5.Dupa aceste operatiuni, punem inghetata in vasul acoperit in care o vom pastra la congelator si lasam sa se intareasca , dupa care decoram si ne racorim cu pofta !