Inghetata De Ciocolata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea continua sa abuzeze de masina de facut inghetata. Iata o sugestie interesanta pentru iubitorii de ciocolata.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- 2 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 200 ml frisca lichida
- 50 gr zahar
-100 gr ciocolata
Optional:
-topping de ciocolata
Plan de lucru:
- frecam galbenusurile cu zaharul pana obtinem consistenta unei creme
- strecuram laptele si il infierbantam din nou, apoi il turnam in fir subtire peste crema de galbenusuri si amestecam in continuu cu ajutorul unui tel, pana se ingroasa putin. Pana aici sunt aceiasi pasi ca si la inghetata de vanilie (evident, cu exceptia infuziei de vanilie). Lasam crema de galbenusuri deoparte 5 minute; intre timp incalzim frisca lichida (fara a fierbe), apoi luam de foc si dizolvam bucatile de ciocolata (pozele 2, 3). Ce am obtinut, adaugam peste crema de galbenusuri (pozele 4,5).
E de preferat sa lasam aceasta compozitie in frigider pentru minim 1-2 ore.
- acum intervine masina de facut inghetata. Bolul interior al aparatului trebuie lasat la congelator pentru minim 12 ore. Abia apoi il utilizam. Pornim masina de facut inghetata si in timp ce merge adaugam compozitia de inghetata luata din frigider . Lasam aparatul sa isi faca treaba cam 20 minute si gata inghetata (poza 6).
Alternativa la aparatul de inghetata este sa punem compozitia de inghetata la congelator si, la un interval de 40 minute, de 3 ori, sa scoatem de la congelator si incercam sa spargem cristalele de gheata care se formeaza. Dupa ce am repetat procedeul lasam la congelator pana este gata inghetata.
Cert este ca noi suntem foarte incantati de acest aparat pentru ca am obtinut o inghetata foarte cremoasa, ne-a dus cu gandul la inghetata mancata in Italia, poate cea mai buna inghetata…..
- Pofta buna!
Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul in care sta la congelator)
Pret: 2/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri