contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Sau poate ar trebui sa spun ciocolata inghetata, pentru ca atat de delicioasa si ciocolatoasa este incat parca ai manca inghetata cu gust de brownies. Reteta este preluat din cartea The Perfect Scoop a lui David Lebovitz, a carei mandra posesoare sunt de vineri. Nu stiu de ce mi-a luat asa de mult sa imi cumpar cartea asta geniala si nici de ce nu am facut inghetata de ciocolata pana acum dar stiu sigur ca odata ce aceste lucruri s-au intamplat topul inghetatelor mele preferate s-a modificat definitiv. Once you go black icecream, you never go back icecream. :D

 

Ingrediente:

500 ml smatana dulce (eu am folosit marca Mega Image care are 30% grasime)
21 g (3 linguri) cacao de buna calitate
140 g ciocolata neagra (tot marca Mega Image)
250 ml lapte integral
putina sare
5 galbenusuri mari
jumatate de lingurita extract de vanilie


Preparare:
Pentru inceput incalzim 250 ml se smantana dulce impreuna cu cacaoa, amestecand bine cu telul. Cand incepe sa fiarba dam focul mai mic si mai lasam 30 de secunde pe foc, amestecand permanent sa nu se lipeasca. Luam vazul de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati mari, amestecand pana aceasta se topeste, apoi adaugam si restul de smantana dulce si omogenizam bine. Turnam compozitia rezultata intr-un castron si lasam deoparte sa se raceasca.


In aceeasi cratita incalzim laptele cu sarea si zaharul pana se topeste acesta din urma apoi il tunram usor peste galbenusuri, amestecand bine cu telul. Punem compozitia la loc in cratita si o gatim la foc mic, amestecand continuu, pana  crema se ingroasa si acopera spatula. Turnam compozitia peste crema de ciocolata, amestecam si vanilia si lasam sa se raceasca la temperatura camerei sau intr-o baie de gheata (punem castronul intr-un alt castron mai mare umplut cu apa rece si cateva cuburi de gheata).
Inghetam compozitia in masina de inghetata apoi mancam fara mila. Noi am adaugat in compozitie si o mana de nuci prajite ca poate nu avea destule calorii. Pofta buna!


Articol recomandat de bucatarsubacoperire.blogspot.com