Inghetata De Ciocolata
Sursa Inghetata de ciocolata
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum la noi s-a reintors vara, de fapt nici nu sint sigura ca plecase... dar e cald tare, noaptea nu se poate dormi decit cu usa deschisa... asa ca, am confectionat o inghetata de "ciucalata", din:
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar praf
- 250 ml lapte
- 200 ml frisca
- 15 g cacao
- 1 lingurita ness caffe
Intii de toate separam frumos galbenusurile de albusuri, iar peste primele adaugam zaharul, cacaoa, ness'ul si 50 ml de lapte. Mixam ingredientele pina vom obtine o compozitie omogena. Adaugam restul de lapte si amestecam usurel (eu cu o lingura de lemn, pe care o folosesc doar la dulciuri, adica nu gusturi-mirosuri de alte minunatii, gen usturoi, ceapa, zacusca, da ?!). Separat mixam frisca pina ne incalzim si ea se intareste puternic... apoi o rasturnam peste compozitia cu cacao si amestecam usurel, tot cu linguroiul din dotare, pina se incorporeaza bine toate ingredientele.
Dam drumul la masinaria de facut inghetata (ma tem ca a mea si-a dat duhul, dar are trei luni de viata in casa noastra si trei de garantie, asa ca... mai fac o proba si le-o duc inapoi la magazin...), rasturnam compozitia in ea si lasam sa se invirta timp de 40-50 de minute. Rasturnam inghetata intr-o cutie de plastic, punem capacul si o bagam la congelator, apoi servim cind si cum dorim, eu am servit-o cu dulceata de cirese amare (asta a facut-o mama, nu eu, ca n-am cirese amare decit la casuta din tara).
Va invit sa serviti cu incredere si pe calduri mari !!!