contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cum la noi s-a reintors vara, de fapt nici nu sint sigura ca plecase... dar e cald tare, noaptea nu se poate dormi decit cu usa deschisa... asa ca, am confectionat o inghetata de "ciucalata", din:

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar praf
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 15 g cacao
  • 1 lingurita ness caffe
Intii de toate separam frumos galbenusurile de albusuri, iar peste primele adaugam zaharul, cacaoa, ness'ul si 50 ml de lapte. Mixam ingredientele pina vom obtine o compozitie omogena. Adaugam restul de lapte si amestecam usurel (eu cu o lingura de lemn, pe care o folosesc doar la dulciuri, adica nu gusturi-mirosuri de alte minunatii, gen usturoi, ceapa, zacusca, da ?!). Separat mixam frisca pina ne incalzim si ea se intareste puternic... apoi o rasturnam peste compozitia cu cacao si amestecam usurel, tot cu linguroiul din dotare, pina se incorporeaza bine toate ingredientele. 
Dam drumul la masinaria de facut inghetata (ma tem ca a mea si-a dat duhul, dar are trei luni de viata in casa noastra si trei de garantie, asa ca... mai fac o proba si le-o duc inapoi la magazin...), rasturnam compozitia in ea si lasam sa se invirta timp de 40-50 de minute. Rasturnam inghetata intr-o cutie de plastic, punem capacul si o bagam la congelator, apoi servim cind si cum dorim, eu am servit-o cu dulceata de cirese amare (asta a facut-o mama, nu eu, ca n-am cirese amare decit la casuta din tara).
Va invit sa serviti cu incredere si pe calduri mari !!!