Inghetata De Ciocolata Simpla
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 100 gr. ciocolata amaruie
- 3 linguri cacao neagra
- 250 gr. frisca indulcita pentru creme
- 100 ml. lapte
Mod de preparare:
- Intr-un bol puneti cacao si turnati peste el cate putin laptele, amestecand in continuu in asa fel ca sa desfaceti in el praful de cacao.
- Sfaramati ciocolata in bucati si o adaugati in lapte, apoi il incalziti pana la ~ 50 de grade Celsius, opriti focul si amestecati cu o spatula pana se va topi ciocolata.
- Raciti compozitia si o puneti la frigider pana se va raci bine ~ 15 minute.
- Mixati frisca rece pana face moturi, adaugati in ea compozitia de ciocolata si mai mixati pana se va omogeniza.
- Turnati compozitia intr-un bol si o puneti in frigorifer, o mixati din ora in ora de vreo 4 ori, pana va deveni o compozitie vascoasa care se ia dupa tel, dupa care lasati inghetata se se intareasca complet.
Pofta buna !