Inghetata De Capsuni
Sursa Inghetata de capsuni
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
800 g capsuni
400 ml smantana pentru frisca
400 ml frisca lichida
4 galbenusuri
200 ml. lapte
400 g zahar
Mixam galbenusurile cu zaharul ,intr-o craticioara ,pana devin o crema.Adugam lapte si omogenizam.Punem acest vas pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa.Cand s-a ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca bine.
Capsunile spalate si uscate le pasam pana devin un piure ,la robot sau blender.
Batem frisca si smantana si peste ele turnam compozitia de ou rece si piureul de capsuni.Amestecam cu o lingura .
Dam la congelator ,intr-o cutie de plastic cu capac ,pentru cateva ore si ...gata ! :)
Super parfumata !