Inghetata De Capsuni & Sour Cream
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O inghetata cu poveste De Paste am pregatit sorbet de grapefruit cu Champagne. Adults only… Kids not allowed. Am avut multe dulciuri pentru copii, dar am uitat complet sa le pregatesc si lor o inghetata sau un sorbet. Chiar am uitat… Ce-a urmat, greu de povestit… Pe scurt: pustiul meu mic, pofticios dragalas, s-a suparat rau de tot. A facut o criza in toata regula, cu tavaleli pe jos si lacrimioare… De ce el nu poate manca sorbet? De ce nu m-am gandit la el? Ce inseamna sa-i obisnuiesti cu bunatati… Am reactionat ca o mama “viteaza”, am incercat sa-l linistesc, i-am promis ca ii voi pregati o minune de inghetata pentru a doua zi, insa, in cele din urma, vazand ca nu se lininsteste, l-am lasat sa-si “planga/smiorcaie” tristetea, pana s-a calmat. A urmat o negociere “feroce” “Acum!” “Maine” “Acum!” “Maine”. Of, greu cu pofticiosul meu mic…
OK, trebuie sa recunosc ca i-as fi pregatit imediat inghetata, dar masina de ice cream trebuia sa stea din nou la congelator cateva ore bune… Am incurcat-o… I-am promis o bunatate si i-am pregatit o inghetata de capsuni si smantana… Reteta minunata, delicioasa, foarte usor de pregatit. Nu aveam cum sa dau gres; retetele lui David Lebovitz = succes garantat. Pofticiosul meu a gustat inghetata de capsuni si un zambet mare i-a luminat fata… “Asta-i mami a mea. Te iubesc!” ♥♥♥
OK, trebuie sa recunosc ca i-as fi pregatit imediat inghetata, dar masina de ice cream trebuia sa stea din nou la congelator cateva ore bune… Am incurcat-o… I-am promis o bunatate si i-am pregatit o inghetata de capsuni si smantana… Reteta minunata, delicioasa, foarte usor de pregatit. Nu aveam cum sa dau gres; retetele lui David Lebovitz = succes garantat. Pofticiosul meu a gustat inghetata de capsuni si un zambet mare i-a luminat fata… “Asta-i mami a mea. Te iubesc!” ♥♥♥
450 g capsuni, spalate, sterse, taiate felii + 150 g zahar + 1 lingura Vodka
240 ml smantana + 250 ml frisca lichida + 1/2 lgt suc de lamaie
Amestecam feliile de capsuni cu zaharul si vodka; lasam vasul la temperatura camerei, pana se dizolva zaharul, amestecand din cand in cand (aprox 1 ora).
Punem in blender capsunile + siropul, smantana, frisca lichida si sucul de lamaie; mixam pana obtinem un piure de capsuni mai dens (cu mici bucatele de capsuni).
Punem piureul de capsuni intr-un vas si-l pastram la frigider cateva ore, chiar peste noapte. Il transferam in masina de inghetata si urmam pasii recomandati de producator. In masina mea de ice cream, inghetata a fost gata in 25 – 30 minute.
Pofta buna! delicioasa.comRelated posts:
- Grapefruit & Champagne Sorbet
- Inghetata de ceai verde
- Cozonac delicios, cu nuci aromate in Baileys Irish Cream :)
- Trifle cu capsuni