contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Înghetata De Capsune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Înghetata de capsune? Nimic nou sub soare, dar totdeauna un deliciu! Bun, de fapt voiam sa ma laud cu noul meu aparat de facut înghetata. Mai am unu, si trebuie sa recunosc, îsi face jobul bine, dar nu atît de confortabil ca asta nou. Cel vechi are bol cu lichid refrigerant între pereti, care trebuie tinut peste noapte în congelator/cel putin 12 ore, pe cînd aparatul nou este cu compresor. Muuult mai rapid! În modul de utilizare al aparatului se precizeaza ca respecatrea instructiunilor duc la un rezulat satisfacator. Logic, nu? Totusi trebuie testate si alte variante. De ce sa nu încep direct încalcînd regulile? Exemplu. Înainte de prepararte, înghetata/compozitia lichida trebuie racita în frigider la 5-6-7°C. Eu am testat cu ingrediente la temperatura camerei. Am preparat un sorbet. Dupa ce am mixat pulpa unui pepene galben cu zeama unei lamîi si ceva zahar, am introdus amestecul lichid în bolul aparatului. Avea 24°C , spunea aparatul. I-am dat drumul. Dupa 2 minute de amestecat s-a declansat racirea. Pe parcurs, arata în ecran - alternativ, cînd temperatura la care lucreaza aparatul, cînd timpul ramas din program. Sorbetul a avut o textura perfecta si o aroma... mmmm! Deci se poate! Poze nu am facut, deoarce era un experiment de dupa miezul noptii :D
Astazi, am zis sa ma tin si eu de cuvînt, si sa-i arat respect aparatului... asa ca am racit compozitia lichida dupa preparare. Necunoscînd aparatul si nestiind cît dureaza pîna îngheata înghetata mea, am ales programul maxim de 50 minute.





Ingrediente:
  • 560 g capsune ( dupa curatare)
  • 100 g smîntîna lichida
  • 4-5 linguri zahar pudra/ dupa gust
  • 1 lingurita zeama de lamîie

Starletele. Capsune aromate si super parfumate, dar nu prea dulci.


Se mixeaza capsunele cu zaharul pudra într-un blender cu lame cîteva secunde.
Eu am mixat 10 secunde în KitchenAid folosind functiunea Crush Ice.


Se adauga si smîntîna lichida, se mixeaza înca 5-10 secunde (folosind butonul cu telul).
Se adauga zeama de lamîie si se da la rece. În total am obtinut 770 ml compozitie lichida.

Se toarna compozitia rece în aparat, se porneste... si se asteapta pîna se obtine textura dorita.

Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna minunat va doresc!


Notita:
Daca nu se serveste pe loc toata, se poate pastra în recipiente rezistente la înghet, în congelator. Înainte de a fi servita, lasati-o afara pîna are consistenta dorita. Nu se vor forma ace.

Aparatul: