Inghetata De Caise Cu Fistic
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inghetata de caise cu fistic este o"variatiune pe aceeasi tema", altfel spus are ca punct de plecare reteta de baza cu lapte si oua. Am ales caisele pentru ca ador gustul acrisor, racoritor, care intr-o inghetata chiar au ceva de spus.
Ingrediente:
-3 galbenusuri,
-100 g zahar,
-500 ml lapte,
-500 g caise,
-3-4 linguri de frisca,
-un plic zahar vanilat,
- 3 linguri fistic maruntit ,
Preparare:
Se freaca zaharul, zaharul vanilat si ouale pana devin o crema. Intre timp am fiert laptele pe care il turnam putin cate putin peste crema de oua.Transferam vasul pe baie de abur si lasam sa fiarba pana se imbraca lingura.
Lasam crema sa se raceasca si spalam, curatam de samburi si de coaja caisele(trebuie alese caise foarte bine coapte) pe care le zdrobim bine ca sa obtinem un piure. Il adaugam peste crema care s-a racit, adaugam fisticul si dam la congelator. Din cand in cand frecam bine amestecul ca sa se sparga cristalele de gheata si sa devina cat mai cremos. Cand frecam pentru ultima oara marmoram inghetata cu cateva linguri de frisca.
Dintre toate inghetatele de fructe cea de caise mi se pare cea mai aromata si mai buna, concurata poate doar de cea de pepene.