Înghetata De Cafea
Sursa Înghetata de cafea
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Înca mai sînt datoare cu o reteta din meniul de Craciun. Iertati întîrzîierea, dar cum bine stiti, ca si pe voi, la fel si pe mine, ma crizeaza timpul. Ma bucur ca tehnologia îmi permite sa va citesc macar din mers. Cît despre înghetata, o ador pur si simplu... ca de altfel tot ce are aroma de cafea, iar daca printre cititori se vor afla mari amatori de cafea sper c-o sa le placa si si lor. Neaparat folositi o cafea buna.
Ingrediente:
- 260 ml smîntîna lichida de frisca
- 110 ml lapte
- 15 g cafea macinata/proaspat rîsnita (am folosit Illy rosu, cu grad de prajire N(ormal))
- 20 g boabe de ciocolata aromate cu cafea
- 60-70 g zahar pudra/sau dupa gust (neaparat cel din comert, care are 3-5 % amidon fin)
Se fierbe cafeaua macinata în lapte, apoi se lasa la racit.
Cînd e rece se strecoara si se adauga la smîntîna lichida,
se adauga zaharul pudra si se amesteca/mixeaza bine.
Se toarna compozitia in masina de inghetata.
Între timp se toaca bobitele de ciocolata cu aroma de cafea, asa mai grob.
Cînd textura devine cremoasa si pe jumatate înghetata, se adauga bobitele de ciocolata tocate si se mai lasa 1-2 minute, dupa care se transfera înghetata într-un vas si se da la congelator. Înainte cu 5-10 minute de servire se scoate vasul din congelator, pentru a se portiona mai usor cu lingura de înghetata.
Se poate face si fara masina de înghetata. Turnati compozitia într-un vas, pe care-l dati la congelator. La fiecare 20-25 minute învîrtiti în el cu un tel. Cînd textura devine cremoasa si pe jumatate înghetata, se adauga bobitele de ciocolata tocate si se amesteca din nou, dupa care se lasa acoperita pîna la servire. În congelator bineînteles :P
O sectiune. Are o textura superba înghetata.
O duminica frumoasa va doresc!