Inghetata De Cacao Si Mere
articol scris de v-retete.blogspot.co blog v-retete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
4 albusuri
200 g zahar
50 g cacao
500 ml frisca
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita rom
100 g nuci
2-3 mere
Mod de preparare:
Eu am facut portie dubla de la inceput, deci sa nu va gandit ca din portie normala va iese atata.
Albusurile se bat cu mixerul pana se obtine o spuma.
Apoi se adauga zaharul vanilat.
Se pune zaharul si lingura de rom, eu am pus mai mult de o lingura.
Si se omogenizeaza incontinuare pana se obtine o spuma tare.
Frisca batuta bine.
Se toarna peste compozitia de albus.
Apoi compozitia obtinuta se imparte in doua vase separate. Intr-un vas se pune cacaua, nucile taiate cubulete, se mai pune un plic de zahar vanilat si se omogenizeaza usor.
Se pun in cutiute, si se pastreaza la frigider minim 3 ore.
Inghetata de mere:
Merele se dau pe razatoare.
Apoi se mixeaza bine pana devine totul o pasta.
Se amesteca cu compozitia de ou si frisca .
Si se omogenizeaza.
Se pun in casolete si se dau la frigider pentru minim 3 ore.
Este o inghetata extraordinr de buna, se poate face cu ce fructe doriti, are un gust foarte fin, nici nu se compara cu ce cumparm noi din comert, merita incercata.
Cobe sper ca acum esti multumit.