Inghetata De Cacao Cu Fulgi De Ciocolata
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Din ciclul “cum sa ne racorim vara”, Haplea va propune o inghetata cremoasa care se face foarte simplu, cu ingrediente putine. Un desert fara coacere.
Ce îţi trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- 3 oua
- 6 linguri de zahar
- 3 linguri cacao
- 300 ml de smantana de gatit
- 100 gr ciocolata cu alune (am folosit bomboane de ciocolata cu alune)
- 75 gr de fulgi de ciocolata
Plan de lucru:
- se separa albusurile de galbenusuri (poza 2)
- frecam (cu o lingura de lemn) galbenusurile cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul (pozele 3 si 4) si adaugam cacao (poza 5). Incorporam usor si smantana (pozele 6 si 7)
- batem albusurile spuma, cu un praf de sare (poza 8 ) si le omogenizam usor in compozitia de galbenusuri (pozele 9 si 10)
- tocam ciocolata cu alune (poza 11) si le adaugam in compozitie, impreuna cu fulgii de ciocolata (pozele 12 si 13).
- bagam la congelator minim 3 ore. Pofta buna (poza 14)
Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul in care sta la congelator)
Preţ: 3/portie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri