contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata De Cacao Cu Fulgi De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Din ciclul “cum sa ne racorim vara”, Haplea va propune o inghetata cremoasa care se face foarte simplu, cu ingrediente putine. Un desert fara coacere.

Ce îţi trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- 3 oua
- 6 linguri de zahar
- 3 linguri cacao
- 300 ml de smantana de gatit
- 100 gr ciocolata cu alune (am folosit bomboane de ciocolata cu alune)
- 75 gr de fulgi de ciocolata

Plan de lucru:
- se separa albusurile de galbenusuri (poza 2)
- frecam (cu o lingura de lemn) galbenusurile cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul (pozele 3 si 4) si adaugam cacao (poza 5). Incorporam usor si smantana (pozele 6 si 7)
- batem albusurile spuma, cu un praf de sare (poza 8 ) si le omogenizam usor in compozitia de galbenusuri (pozele 9 si 10)
- tocam ciocolata cu alune (poza 11) si le adaugam in compozitie, impreuna cu fulgii de ciocolata (pozele 12 si 13).
- bagam la congelator minim 3 ore. Pofta buna (poza 14)

Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul in care sta la congelator)
Preţ: 3/portie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

inghetata de ciocolata 1 inghetata de ciocolata 2 inghetata de ciocolata 3 inghetata de ciocolata 4 inghetata de ciocolata 5 inghetata de ciocolata 6 inghetata de ciocolata 7 inghetata de ciocolata 8 inghetata de ciocolata 9 inghetata de ciocolata 10 inghetata de ciocolata 11 inghetata de ciocolata 12 inghetata de ciocolata 13 inghetata de ciocolata 14
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com