Inghetata De Afine
Sursa Inghetata de afine
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 2 pahare de afine
- 1 1 / 2 ceşti de zahăr
- 3 linguri de suc de portocale
- 4 cesti de crema de iaurt
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Într-o cratiţă de se combină afinele, zahăr-ul şi suc-ul de portocale. Se pune cratita la un foc peste mediu amestecand ocazional, până când compozitia ajunge la punctul de fierbere. Se fierbe apoi aproximativ 5 minute. Cand se ia cratita de pe foc se amesteca cu blender-ul apoi se strecoara printr-o sită (apasati pe partea din spate cu o lingura de lemn ca sa nu treaca semintele). Se răceşte amestecul. Se amesteca totul cu crema de iaurt si cu vanilia, se asetaza in forme si se introduce totul in congelator. Dup aaproximativ 3 ore veti avea un desert de sezon delicios.
Nota:
- 1 1 / 2 ceşti de zahăr
- 3 linguri de suc de portocale
- 4 cesti de crema de iaurt
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Într-o cratiţă de se combină afinele, zahăr-ul şi suc-ul de portocale. Se pune cratita la un foc peste mediu amestecand ocazional, până când compozitia ajunge la punctul de fierbere. Se fierbe apoi aproximativ 5 minute. Cand se ia cratita de pe foc se amesteca cu blender-ul apoi se strecoara printr-o sită (apasati pe partea din spate cu o lingura de lemn ca sa nu treaca semintele). Se răceşte amestecul. Se amesteca totul cu crema de iaurt si cu vanilia, se asetaza in forme si se introduce totul in congelator. Dup aaproximativ 3 ore veti avea un desert de sezon delicios.
Nota:
In ultimii cinci ani, consumul de inghetata a crescut cu 10-20% din punct de vedere valoric. Si in vara aceasta, cresterea este sustinuta de prognozele meteo. Consumul de inghetata va creste semnificativ, cel putin in aceasta vara, cand prognozele meteo indica o vreme deosebit de calduroasa. Pentru ca e vara, este cald, ne place sa pregatim totul acasa, o inghetata home made nu ne poate iesi decat perfect si la gust si la efectul asupra degustatorilor.