Inghetata Cu Visine Si Mascarpone (sour Cherries Ice Cream &mascarpone )

articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
lumina asta ma transpune in timpul din urma,cind copil fiind,ma trezeam dimineata cu bucuria tisnind in mintea si sufletul meu ,micile tristeti de peste zi erau repede uitate si jocul imi asternea in fata noi provocari si posibilitati...lumina salasluia in mine,eram casa ei.incet ,incet timpul a adus si umbre pe aici.umbre pe care vara le estompeaza si alunga,dindu-mi iar crimpeie din acea stare care atunci insemna firescul fiecarei clipe...firesc pe care ma sprijin mereu in viata de adult cind umbrele dau navala...
vremuri de mult apuse...inghetata troneaza acum la orice colt de strada,in fel de fel de forme atragatoare.dar daca vrei sa simti un gust asemanator cu cel de odinioara,iti construiesti propria ta inghetata acasa ,se poate si fara masina ,doar cu ajutorul prietenilor!
multumesc ,ghiocela, de prospectiuni pentru reteta si ca ne-ai impartasit-o!
ingrediente:
200 gr visine,
75 gr zahar brun,
250 gr mascarpone,
150 gr iaurt ,
300 gr frisca lichida .
(citeva visine le pastram intregi,pentru un strop de culoare.:))
visinele si cu zaharul se mixeaza cu blenderul vertical,mascarpone se omogenizeaza cu iaurtul ,incorporam si visinele blenduite,apoi frisca batuta,amestecind incet ,de sus in jos. punem vasul la congelator.dupa o ora amestecam iar,sa spargem acele de gheata,operatiune ce o facem ce o mai repetam de 2 ori,la acelasi interval de timp. rezulta o inghetata dulce -acrisoara,cremoasa si placuta:
