Inghetata Cu Piersici
Sursa Inghetata cu piersici
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 100g zahar + 30g pt piersici
- 1 lingura de amodion
- un praf de sare
- 2 cani de lapte (500 ml)
- 1 cana (240 ml) smantana foarte grasa (32 %)
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 3 piersici mari fara samburi si coaja taiate cubulete
- 20g unt
- o lingura de zeama de lamaie
Intr-o cratita cu fund dublu sau non-stick (teflon, ceramica, etc), se pun 100g zahar cu amidon si sare si se amesteca bine, apoi se toarna laptele si smantana si se amesteca din nou. Se pune la foc amestecand in continuu circa 10 minute sau mai mult, pana cand amestecul s-a inchegat (nu trebuie dat in clocot caci isi va schimba gustul si textura de aceea focul trebuie sa fie mediu spre mic), dupa care se ia de pe foc si se pune deoparte.
Cele 2 galbenusuri se bat bine cu o furculita sau cu telul iar peste ele se pune un polonic din amestecul fierbinte de lapte (trebuie amestecat incontinuu, altfel galbenusurile se vor face omleta). Se toarna amestecul cu ou inapoi in cratita si se mai amesteca 1 minut (iarasi atentie!!! nu se da in clocot, nu se mai pune la foc, galbenusul de ou se va gati doar in contact cu laptele fierbinte). Se pune vanilie si se lasa la racit cam o ora.
Cubuletele de piersica se pun intr-o cratita non-stick si se soteaza cu unt, zaharul ramas (cam 30 grame) si o lingura de zeama de lamaie pana cand sucul de fructe s-a evaporat si piersicile s-au inmuiat (cam 10 minute). Se pun si ele deoparte la racit (puteti sa le mai pasati cu furculita sau sa le puneti in blender, eu nu am facut asta pentru ca am vrut bucati de fruct in inghetata).
Inghetata mea a iesit foarte bine si cred ca o voi repeta si cu alte fructe de sezon. Pana data viitoare va doresc s'aveti pofta!