Inghetata Cu Migdale Si Miere
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce spuneti de o inghetata?
Vi se pare nepotrivita propunerea mea avind in vedere ca afara s-a instalat toamna cu capriciile ei?
Adevarat, cam racoare, si afara, si in casa, insa, zilele acestea superbe, cu lumina blinda, culori pastelate de frunze ruginite si variate soiuri de tufanele, cu nuantele infocate ale iederei catarate pe ziduri, cu ultimele zvicniri ale razelor de soare, ma predispun la pofta de ceva buun, consumat lenevind pe un sezlong (fie el si scaun pentru pescuit), cu vintul strecurindu-se sagalnic prin par, si cu ochii mijiti indreptati catre astrul zilei, in semn de acceptare a mingiierii sale calde.
Am ales o inghetata care sa imi satisfaca aceasta dorinta, incarcind-o cu ingrediente delicate intr-o combinatie plina de stimulente energetice, un conglomerat de vitamine naturale atit de necesare organismului ce isi pregateste metabolismul pentru hibernare. Inghetata cu migdale si miere de albine. Suna bine?
Nu stiu cum suna dar e delicioasa.
Intii imprietenim trei oua cu o ceasca de zahar tos,
amestecindu-le spumos pina isi dubleaza volumul.
Adaugam o lingurita de zahar vanilat bourbon de la Dr Oetker dupa care asezam vasul intr-unul in care fierbe apa, amestecind continuu pina ce compozitia se ingroasa.
Rasturnam intr-un castron continutul unui pahar de smintina de separator (400 ml) si ii adaugam un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr Oetker.
Mixam intii la viteza mica pentru un minut pina la incorporarea zaharului apoi la viteza mare pina obtinem frisca (atunci cind in urma telului ramin virfurile ferme).
Turnam crema de ou racita peste frisca, incorporind-o prin miscari usoare care sa pastreze volumul. Acum vine rindul umpluturii, elementul cheie al inghetatei, si punem 4 linguri generoase de miere de albine (poliflora sau de salcim) dupa care adaugam 50 grame de migdale maruntite (usor prajite in tigaie in prealabil).
Se umplu citeva forme de inghetata cu compozitia obtinuta introducindu-se la congelator pentru citeva ore.
Se decoreaza inainte de servire cu miere si migdale sfarimate.
Pentru ca tratatia sa fie desavirsita, adaugati citeva picromigdale (πικρός=amar) inghetatei.
Vi se pare nepotrivita propunerea mea avind in vedere ca afara s-a instalat toamna cu capriciile ei?
Adevarat, cam racoare, si afara, si in casa, insa, zilele acestea superbe, cu lumina blinda, culori pastelate de frunze ruginite si variate soiuri de tufanele, cu nuantele infocate ale iederei catarate pe ziduri, cu ultimele zvicniri ale razelor de soare, ma predispun la pofta de ceva buun, consumat lenevind pe un sezlong (fie el si scaun pentru pescuit), cu vintul strecurindu-se sagalnic prin par, si cu ochii mijiti indreptati catre astrul zilei, in semn de acceptare a mingiierii sale calde.
Am ales o inghetata care sa imi satisfaca aceasta dorinta, incarcind-o cu ingrediente delicate intr-o combinatie plina de stimulente energetice, un conglomerat de vitamine naturale atit de necesare organismului ce isi pregateste metabolismul pentru hibernare. Inghetata cu migdale si miere de albine. Suna bine?
Nu stiu cum suna dar e delicioasa.
Intii imprietenim trei oua cu o ceasca de zahar tos,
amestecindu-le spumos pina isi dubleaza volumul.
Adaugam o lingurita de zahar vanilat bourbon de la Dr Oetker dupa care asezam vasul intr-unul in care fierbe apa, amestecind continuu pina ce compozitia se ingroasa.
Rasturnam intr-un castron continutul unui pahar de smintina de separator (400 ml) si ii adaugam un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr Oetker.
Mixam intii la viteza mica pentru un minut pina la incorporarea zaharului apoi la viteza mare pina obtinem frisca (atunci cind in urma telului ramin virfurile ferme).
Turnam crema de ou racita peste frisca, incorporind-o prin miscari usoare care sa pastreze volumul. Acum vine rindul umpluturii, elementul cheie al inghetatei, si punem 4 linguri generoase de miere de albine (poliflora sau de salcim) dupa care adaugam 50 grame de migdale maruntite (usor prajite in tigaie in prealabil).
Se umplu citeva forme de inghetata cu compozitia obtinuta introducindu-se la congelator pentru citeva ore.
Se decoreaza inainte de servire cu miere si migdale sfarimate.
Pentru ca tratatia sa fie desavirsita, adaugati citeva picromigdale (πικρός=amar) inghetatei.