Inghetata Cu Miere, Mascarpone Si Caise (ice Cream With Apricots, Honey And Mascarpone)

articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E pentru prima oara ca fac inghetata cu miere. Si pot spune cu mana pe inima ca gustul putin amarui pe care i l-a conferit acestui desert m-a dus cu gandul la gustul marii Egee, de care mi-e atat de dor. Si pe care, se pare, nici anul acesta n-o sa-l simt. Dar, cine stie..... cum se spune, speranta moare ultima :))) Pana atunci, haideti sa ne ostoim dorul cu un strand, cu Marea Neagra si cu o inghetata de caise si miere.
Ingrediente:
- 250 g mascarpone
- 100 g smantana 20% grasime
- 100 ml lapte
- 500 g caise coapte
- cateva linguri cu miere
Cum se face:
- Spala bine caisele si scoate-le samburii. Pune-le intr-un blender si transforma-le intr-un piure. Adauga mierea si mixeaza bine.
- Adauga celelalte ingrediente si mixeaza-le bine de tot. Daca ai masina de inghetata, pune amestecul in ea si procedeaza conform instructiunilor. Pune inghetata in congelator pentru 2-3 ore.
- Daca nu ai masina de inghetata, pune amestecul intr-un recipient in congelator. Mixeaza inghetata de 3-4 ori, la intervale de aproximativ o ora, ca sa nu se formeze ace de gheata.
- Scoate inghetata de caise din congelator 15 minute inainte de a o manaca. Poti sa-i adaugi si ciocolata rasa.