Inghetata Cu Matcha (matcha Ice Cream)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
Mi-am cumparat praf de ceai verde matcha. Pai cum era sa ma lipsesc eu de praful acesta mult- laudat? Ca de, daca e trendy trebuie sa incerc si eu neaparat. Si am facut o inghetata. Acum, nu stiu daca e de la calitatea prafului matcha cumparat de mine sau asa e el in general, dar inghetata mea n-are nici un gust. Adica se simte gustul de smantana, ou, zahar dar matcha asta nu-i da nici un gust spacial. Mi-a placut insa culoarea. E un verde frumos ce se poate obtine cu o cantitate mica de praf matcha. Prin urmare, la asta o sa-l folosesc de acum incolo: colorant natural.
Ingrediente pentru 3 portii
- 200 g frisca facuta din smantana dulce, varsata
- 2 galbenusuri
- 120 g zahar tos
- 100 ml lapte
- 1/2 baton de vanilie, cu semintele razuita
- 2 lingurite praf matcha
- Incalzeste 1 lingura de frisca si amestec-o cu praful de matcha, pana ce acesta se omogenizeaza bine.
- Intr-un castron amesteca putin galbenusurile, pana ce se omogenizeaza. Amesteca laptele cu zaharul intr-o craticioara si incalzeste-le la foc, pana ce zaharul s-a topit. Toarna acest lapte dulce peste galbenusuri, in fir subtire, amestecand mereu, ca sa nu se taie. Pune amestecul la loc in craticioara, adauga semintele si pastaia de vanilie si pune pe foc mic, amestecand incontinuu pana ce crema se ingroasa putin.
- Ia crema de pe foc si amesteca in ea matcha. Lasa sa se racoreasca putin si adauga si restul de frisca.
- Pune la congelator pana se intareste bine.