contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Cu Mastica De Hios - Παγωτό μαστίχα Χίου

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un telefon neasteptat.
Surpriza!
"Trec prin Braila. Mi-ar placea sa ne vedem."
O fata draga pe care nu am vazut-o de multa vreme vine in vizita.
O asteptam cu mare drag.
Ma pregatesc sa o intimpin.
Imi amintesc ca ii placeau dulciurile pregatite de mine si ma decid.
O voi trata cu o inghetata de casa, cu o aroma unica ce ii va aminti de Grecia si soarele ei, servita elegant, in cosulet de ciocolata: Inghetata cu mastica de Hios - Παγωτό μαστίχα Χίου.



Ingrediente putine, timp de pregatire redus, efect sigur.
Asez la indemina:
- 4 galbenusuri
- 150 grame zahar
- 100 ml lapte
- 5 grame granule de mastica de Hios
- o lingurita zahar tos
- 400 ml smintina grasa dulce
- 1 plic zahar pudra vanilat Dr Oetker
Pentru cosulete am nevoie de o tableta de 200 grame ciocolata neagra 52% continut de cacao
Separam galbenusurile celor patru oua de albusuri.

Masuram zaharul,

si laptele,

dupa care le adaugam peste galbenusuri.

Omogenizam amestecul si asezam vasul pe foc mic, amestecind continuu pina ce incepe sa se ingroase compozitia. Indepartam vasul de pe foc si lasam crema sa se raceasca.
Punem granulele de mastica intr-un mojar impreuna cu o lingurita de zahar tos si pisam bine pina se transforma totul intr-o pulbere.

Adaugam pulberea de mastica peste crema cit este calda inca si amestecam.
Punem smintina intr-un castron impreuna cu zaharul pudra vanilat Dr Oetker si mixam pina obtinem frisca.

Se incorporeaza si crema cu aroma de mastica amestecind incet de jos in sus pina se obtine o compozitie neteda si omogena.

Turnam totul intr-un recipient pentru congelator si introducem la rece pentru citeva ore.

Obtinem o inghetata cremoasa si aromata, numai buna pentru un musafir incins, sosind de la drum lung si pregatindu-se sa rostogoleasca sub roti alti kilometri de sosea.
Pentru cosuletele de ciocolata am incalzit in cuptorul cu microunde o tableta de ciocolata neagra aplicind cu pensula trei straturi succesive in formele pentru briose, si dindu-le la rece pina capata consistenta dorita.
Dupa reactia musafirului, am tras direct la tinta.
Mai ales ca am asortat alaturi si o cafea greceasca la ibric.



Cu toata dieta, de la asa bunatate nu s-a putut abtine.