Inghetata Cu Mascarpone Si Fructe De Padure (mascarpone Ice Crem With Wild Berries)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
Va mai aduceti aminte de cartea cu multe inghetate pe care am primit-o de ziua mea? Am facut alta reteta din ea. De data asta o inghetata cu mascarpone. Este extrem de buna. Trebuie neaparat s-o incercati. A iesit cremoasa si usoara, iar fructele de padure au aromat-o incantator. V-o recomand din tot sufletul.
Ingrediente:
- 250 g zahar
- 400 ml apa
- 1 lamaie: sucul si coaja
- 500 g mascarpone
- 300 g fructe de padure (zmeura si afine) prospete sau decongelate si scurse
Mod de preparare:
- Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata, daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine.
- Mai intai se face un sirop de zahar. Se pun deoparte 3 linguri de zahar, apoi restul se amesteca cu apa si se pun la foc mic. Fara sa amesteci lasa pana ce zaharul e topit. Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si fierbe in clocote mici 3 minute. Pune siropul la racit.
- Cand siropul s-a racit foarte bine, mixeaza mascarpone putin, apoi adauga siropul in fir subtire, mixand incontinuu. Pune inghetata intr-o cutie de plastic cu capac, la congelator pentru 2 ore.
- Dupa 2 ore in congelator, inghetata trebuie sa fie semi- inghetata. Mixeaz-o bine ca sa spargi toate cristalele de zahar si sa introduci aer. Toarn-o la loc in vasul de plastic.
- Amesteca fructele de padure cu zaharul, sfaramandu-le putin. Toarna-le peste inghetata alba si cu o lingura fa valurele in inghetata, ca sa se marmoreze.
- Pune inghetata in congelator si las-o pana se ingheata bine.