Inghetata Cu Mascarpone, Miere Si Zmeura (mascarpone, Honey And Raspberry Ice Cream)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt in vacanta, dragii mei. Finally! Pentru vreo doua luni am terminat cu sculatul la ore fixe si gandurile despre serviciu. Am de gand sa ma relaxez si sa fac doar ce-mi place :))) Daca o sa pot. Pana una alta, v-am facut o inghetatica la masina mea proaspat cumparata (de vreo luna). E una ieftina (am dat cam 100 de RON pe ea), No Name, luata de la Real.
Cand am cumparat-o, am zis ca l-am prins pe Dumnezeu de picior. Ma gandeam ca gata, pun ingredientele in cuva si in 20 de minute am inghetata in
In concluzie, masinuta de inghetata isi merita banii. O folosesc cam de 2 ori pe saptamana, pentru ca are capacitatea cam mica si noi suntem mari mancatori de inghetata. In urma multelor experimente facute, am descoperit ca inghetata de fructe se face cel mai rapid, poate pentru ca fructele contin multa apa. Cel mai greu se face inghetata cu smantana/mascarpone si ciocolata. Pe asta trebuie s-o tii cateva ore la congelator inainte s-o poti manca.
Aaa si inca ceva: cand tineti cuva in congelator, sa-l dati la maxim. Cu cat e mai inghetata cuva, cu atat rezultatele sunt mai bune.
Ingrediente:
- 500 g mascarpone
- 200 ml lapte
- 4- 5 linguri cu miere (sau dupa gust)
- 300 g zmeura
- Incalzeste laptele cu mierea, pana ce aceasta se dizolva. Pune mascarpone si amesteca bine ca sa se omogenizeze complet. Adauga zmeura si amesteca. Pune la frigider 1 ora, ca sa se raceasca bine.
- Scoate cuva din frigider, ataseaza-i motorul si porneste masina de inghetata. Toarna inghetata in cuva (cu grija sa nu curga si pe langa). Lasa masina sa mearga 20 de minute (sau conform specificatiilor).
- Scoate inghetata si pune-o in congelator cateva ore, pana se inghetata bine.