Inghetata Cu Fistic (pistachio Ice Cream)
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cea de ciocolata, inghetata de fistic e preferata mea. Chiar nu inteleg de ce n-am facut pana acum! Imboldul mi l-a dat minunata inghetata pe care am mancat-o cand am fost la Roma, asa ca n-am mai asteptat sa-mi cumpar masina de inghetata si am facut-o in congelator. Iat-o:
Ingrediente:
- 400 g smantana dulce grasa (sau frisca)
- 1 ou, separat
- 150 g fistic crud (nesarat)
- 4 linguri cu zahar
- 3 linguri cu lapte
Mod de preparare:
- Amesteca laptele cu zaharul si 2 linguri de smantana. Pune pe foc mic, sa se topeasca zaharul si sa se infierbante amestecul. Nu lasa sa fiarba.
- Amesteca putin galbenusul. Peste el toarna incet, in fir subtire, amestecul de lapte. Bate incontinuu cu telul in forma de para. ca sa nu se taie. Pune amestecul la loc in oala si, pe foc mic, amestecand incontinuu, lasa pana ce se ingroasa putin. Lasa amestecul sa se raceasca.
- Macina fisticul nu foarte mic.
- Cand crema s-a racit la temperatura degetului. amesteca inauntru restul de smantana si fisticul.
- Adauga albusul batut spuma si amesteca-l usor, ca sa nu-si piarda din volum.
- Pune inghetata in forme si las-o la congelator pana se intareste.