Inghetata Cu Dulceata De Afine, Vanilie Si Cacao
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
8 oua
10 linguri zahar
600 ml frisca lichida
2 linguri cacao
esenta de rom
esenta de vanilie
dulceata de afine
PREPARARE:
Se bate frisca si se pune deoparte in frigider. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca pe baie de aburi cu 5 linguri de zahar pana se ingroasa. Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar ramase apoi se incorporeaza in crema de galbenusuri racita, amestecand de jos in sus, dupa care se amesteca cu frisca batuta. Se imparte compozitia in trei parti egale. In una din ele se adauga esenta de vanilie, in cealalta se pune cacaoa cernuta si esenta de rom, iar in urmatoarea se adauga dulceata de afine (2-3 linguri). Se toarna inghetata separat in cutii de plastic cu capac si se da la congelator. La servire se decoreaza dupa placul fiecaruia.
POFTA BUNA!