contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Inghetata Cu Ananas

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dupa atita salata, astazi va servesc cu o inghetata delicioasa, nu prea dulce, dar foarte gustoasa...
Ingrediente:
  • 350 g pulpa de ananas proaspat (adica nu din cel conservat)
  • 150 g zahar praf
  • o lamiie
  • 250 ml frisca neindulcita
  • 150 ml lapte
  • 30 g praf pentru budinca de vanilie
Intii de toate am preparat budinca. In reteta din carticica mea, spunea sa mixez budinca impreuna cu laptele timp de un minut si sa-l bag in frigider pina se ingroasa. Dar cum pe pliculetul cu budinca scria ca trebuie pus laptele cald peste praful de budinca si amestecat usurel in craticioara pusa pe la foc mic pina se ingroasa, am facut o tirica dupa capul meu, adica nici praful crud nici fiert, l-am facut asa mai la smecherie, l-am facut in baie de aburi (laptele plus budinca) pina s-a ingrosat un pic. Am lasat la racit bine, apoi l-am bagat in frigider. 
Ananasul l-am curatat, am eliminat partea dura din interior, am taiat bucatele mici si le-am mixat impreuna cu zaharul praf si zeama de lamiie, pina s-a transformat in piure. Atentie, daca nu sinteti iubitori de gustul dulce-acrut, puneti intii zeama de la o jumatate de lamiie, apoi la sfirsit, daca doriti, puteti adauga restul. 
Am turnat compozitia cu ananas peste cea cu budinca, am adaugat si frisca lichida (nu zbatuta), am amestecat bine ingredientele, apoi le-am pus in cuva aparatului pentru inghetata, cca 40 de minute (depinde de fiecare aparat in parte, in carticica scria 25-30 de minute, dar e cartea altei aparaturi). Rasturnam intr-un vas din plastic, punem capacul, dam la congelator si mincam cum vrem si cind avem chef, inghetata proaspata si gustoasa...
Poftiti, va rog serviti !!!
Daca nu plecati in vacanta, va servesc si cu un ghiacciolo... dar sa-mi fac timp sa scriu reteta...
Va doresc o saptamina minunata !