Inghetata Cremoasa Cu Cacao,stafide Si Rom
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O inghetata rapida si... credeti-ma ca este super aromata si cremoasa. Am pescuit reteta de pe blogul -Magie in farfurie- ! :)
Ingrediente pentru aproximativ 2 kg de inghetata :
1 litru frisca lichida
4 oua
300 ml. lapte
300 gr. zahar
50 gr. cacao
2-3 fiole cu esenta de rom
stafide (dupa preferinta)
Mixam ouale cu zaharul pana devin crema si adaug laptele;amestec pana omogenizez .
Punem compozitia pe foc mic si lasam pana incepe sa fiarba si sa se ingroase.Amestecam in tot timpul sa nu se lipeasca. Dam la o parte si punem cacaoa si esenta de rom.
Lasam sa se raceasca complet si o adaugam peste frisca batuta.Incorporez aceasta crema in frisca, amestecand usor cu o lingura mare .Adaugam stafidele .
Turnam intr-o cutie cu capac si dam la congelator 3-4 ore .
Inghetata cremoasa o servim cu sos de ciocolata preparat din:
1 ciocolata neagra
100 ml. de frisca lichida
Bucatim ciocolata si turnam peste ea frisca lichida; o topim treptat la cuptorul cu microunde sau pe bain-marie. Amestecam sa se omogenizeze.
Daca dorim sosul mai subtire ,punem mai multa frisca lichida .
Pofta buna !