Inghetata Caramel Cu Crocant Lion
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca va place inghetata de vanilie sau caramel ,aceasta reteta veche o puteti pregati pentru degustare proprie sau pentru prietenii pe care o sa-i impresionati placut !
Este asemanatoare cu inghetata cu caramel pe care o mancam la McDonald's .:)
Ingrediente pentru 2,5 kg de inghetata aromata si cremoasa !
1 litru de frisca
500 ml. lapte
4 oua
o ceasca de zahar pentru crema + 3/4 cana de zahar pentru caramelizat
2 plicuri zahar vanilat bourbon sau 1 baton de vanilie
1 lingurita cu amidon
1 baton mare de ciocolata Lion
Mod de preparare :
Intr-o cratita cu fundul gros punem laptele ,4 galbenusuri,o ceasca de zahar si lingurita cu amidon .Asezam cratita pe foc mic si amestecam cu telul pana se formeaza o crema.Dam la o parte de pe foc si cand se mai raceste adaugam vanilia si amestecam bine !
Intr-o tigaie de teflon caramelizam,la foc mic, trei sferturi de cana de zahar pana capata o culoare aramie; inchidem flacara si peste el adaugam crema de vanilie .Amestecam bine.Daca se intareste mai punem pe foc cateva secunde. Lasam sa se raceasca bine !
Albusurile si frisca le batem bine !
Crema caramel o amestecam usor, cu o paleta ,cu frisca si albusurile batute tari !
Ciocolata Lion o maruntim si o aruncam in compozitie .
Se da la congelator pentru cateva ore .
Daca o preferati fara caramel ,eliminati din reteta partea cu zaharul caramelizat si ...gata inghetata de vanilie!:)
Pofta buna si sa va racoriti cu acest desert rece .