Inghetata Aromata De Vanilie Si Ciocolata
articol scris de Tunde blog dr-tunde-pantea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta am preluat-o de la emisiunea de gatit "Vacsora Csata" de pe RTL KLUB Ungaria ... si mi s-a parut bestiala ... chiar daca e pt masina de facut inghetata eu l-am incercat si sincer sa spun ca si in congelatorul de la frigider a iesit extraordinar de bun ... o explozie de arome ...hmmm merita incercat ...
Ingrediente:
- 3 oua intregi
- 200 ml frisca lichida
- zahar brun (sa normal) 250 g
- o lingurita de suc de lamaie
- esenta de vanilie dr Oetker - o fiola sau o ruda de vanilie
- o lingura de menta verde tocata proaspata sau uscata
- o lingurita de condiment pt strudel Kotany
- coaja de la o portocala
- 2 linguri de cacao de cea mai buna calitate
- nuci - 200 g
Eu am inceput cu nucile ... am pus nucile pe un blat de lemn si cu un cutit mare le-am taiat mai mici, nu fff mici ...
intre timp intr-o tigaie am incins o lingura de ulei de masline la care am adaugat apoi 100 g de zahar brun
si am asteptat sa se topeasca si sa se caramelizeze ...
dupa care am pus nucile peste, le-am amestecat bine ....
si pe un blat de lemn peste care am pus o folie de aluminiu am pus compozitia de nuci cu zahar ... pt a lasa sa se raceasca ...
Ouale le-am spalat, am separat albusurile de galbenusuri, am batut albusurile spuma ...cand spuma este tare am adaugat 75 g de zahar brun si o lingurita de zeama de lamaie ...
am mai amestecat 1 min cu mixerul si am obtinut un amestec de bezea ...
Intr-un alt vas am pus galbenusurile cu 75 g de zahar brun si cu mixerul l-am amestecat bine pana ce am obtinut o crema de albiciosa ...
Intr-un alt vas am batut frisca lichida pana s-a intarit ...
Peste albusurile batute se adauga galbenusurile amestecat cu zaharul,
amestecam bine cele doua compozitii, apoi adaugam frisca ...
ametecam bine bine ...
Aceasta compozitie obtinuta il impartim in doua ... o parte o amestecam cu esenta de vanilie, menta si condimentul de strudel ... iar cealalat parte o amestecam cu cacao si coaja rasa de la o portocala ...
Dezlipim zaharul caramelizat de folia de aluminiu, il asezam pe un blat si cu ajutorul unei sucitoare il zdrobim bucati mici ...
aceste bucati de nuci cu caramel il impartim in 3 parti, o parte il punem in compozitia de vanilie, o parte in cea cu ciocolata si ultima o pastram pt servire ...
Luam un vas termorezistent mai lunguet ... il tapetam cu folie de plastic ... dupa care turnam compozitia de vanilie si peste cea de ciocolata ... eu am impreunat cele doua compozitii pt a obtine o inghetata marmorata ... colorata ... si sunt multumita cu ce a iesit ...
voi le puteti pune in doua recipiente diferite cum doriti ...
Punem inghetata la congerator ... in jur de 7 - 8 ore.
Ingheta o servim cu bucatele de nuci caramelizat ... o delicatete
Pofta buna!!!
Aceasta reteta se poate consuma si il zilele de carbohidrati seara - dieta Rinas 90Author:Tunde