Inghetata Amaretto
Sursa Inghetata amaretto
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi amintesc ca acum niste ani multi eram la o cofetarie in Strasbourg si voiam sa cumpar inghetata. Mi-a atras atentia una care se numea amaretto si era alb-rozalie cu niste vinisoare bordo inchis si ezitam, ca nu stiam ce putea sa fie. Altcineva din grupul de turisti a luat, insa, - eu preferasem sa nu risc - si asa am aflat ca era inghetata de cirese amare.
Azi, pe caldurile astea care ma determina sa mananc inghetata toata ziua :) m-am incumetat sa fac si eu asa ceva.
Am folosit o baza de inghetata de lamaie: 150 g iaurt, 200 g smantana groasa, zeama si coaja de la o lamaie, 100 g zahar pudra, 100 ml frisca lichida, 150 g dulceata de cirese amare.
Din iaurt, smantana, zahar si frisca lichida am batut o crema de frisca pufoasa la care am adaugat zeama si coaja de lamaie. Am amestecat foarte usor cu dulceata de cirese amare si am pus in forma la congelator timp de 5-6 ore. La servire am adaugat topping din siropul dulcetii peste cupele de inghetata.