Inele De Calamar Pane Cu Piure De Cartofi Si Brocoli Si Sos De Marar
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O multime de treburi si probleme se ivesc in fiecare zi, parca si ma abitir acum, in pragul sarbatorilor de iarna, iar eu aveam de pregatit cina.
Cartofi si brocoli, plus o punga cu inele de calamar pane de la Ocean Fish, nou aparuta pe piata, asta-i cam tot ce aveam.
Am facut rapid si un sos de marar si am avut o cina foarte gustoasa, usoara si sanatoasa.
Ingrediente:
o punga de inele de calamar pane de Ocean Fish(500g),
500g cartofi albi,
500g brocolli,
condimente pentru varza,
sare si piper.
Pentru sosul de marar:
1 lingura unt,
2 linguri de faina,
1 cana de lapte cald,
2-3 linguri de smantana,
o legatura de marar,
sare si piper alb.
Mod de preparare:
Piureul: am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat bucati marunte. I-am pus la fiert in apa cu sare.
Am trecut brocolli pe sub un jet de apa rece si i-am taiat buchetele.
Cand cartofii au fost aproape gata, dupa aproximativ 20 de minute, am pus si buchetelele de brocolli si i-am lasat 8 minute.
Cand au fost gata, am oprit focul, am aruncat apa de pe ei si i-am condimentat cu sare si piper, plus condimente pentru varza.
Am folosit mixerul vertical pentru a obtine un piure fin.
Am pus in centrul unei farfurii un inel de inox si l-am umplut cu piure.
Inelele de calamar pane a la Romana de la Ocean Fish este un produs nou, abia lansat pe piata!! Ma bucur sa fiu printre primii care-l incearca ;-)
Inelele se pot frige in ulei sau se pot coace la cuptor. Am respectat instructiunile de pe ambalaj si am asezat inelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si le-am lasat exact 8 minute la 200 de grade C.
Apoi am scos tava si am lasat-o deoparte.
Sosul de marar: am pus untul la topit, am adaugat faina, am amestecat rapid si am turnat laptele cald. Am continuat sa amestec pana cand sosul s-a ingrosat. Am pus smantana si mararul, apoi am tras de pe foc.
Pe farfuria cu piureul de cartofi si brocolli, cu ajutorul pensulei de bucatarie am trasat dare cu sosul de marar, apoi de jur imprejurul piureului am asezat inele de calamar pane.
Am ornat cu o jumatate de felie de lamaie.
Bun de tot, foarte gustos, fiecare si-a pus o extraportie de sos de marar, a mers de minune cu inelele de calamar.