Inel Cu Ciocolata
Sursa Inel cu ciocolata
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta este din cartea Cioccolato in limba italiana dar fara ajutorul unei prietene dragi (Dana te pup) nu as fi reusit sa o traduc .Am facut ceva modificari la umplutura dar restul e aceeasi reteta .Pot sa va spun ca este foarte buna ,merita incercata! si foarte rapida;)
1/4 cana unt taiat bucati
450 grame faina
1 plic praf de copt
4 linguri de zahar
2 oua batute
150 ml lapte
Umplutura
25 gr de unt topit
ciocolata -alba si neagra
caise si curmale confiate
alune de padure
strafide
Glazura
50 gr ciocolata
o lingura ulei
Se lucreaza untul cu faina pana cand obtii un amestec nisipos .Adaugi zaharul, ouale, laptele si amesteci pana obtii un aluat moale.Intinzi aluatul pe o suprafata infainata, astfel incat sa ai un patrat cu latura de 35 de cm.
Intinzi untul topit pe suprafata aluatului,amesteci caisele ,curmalele si alunele taiate cubulete cu bucatelele de ciocolata si stafide , le distribui peste aluatul pregatit, lasand de fiecare parte o margine de 2,5 cm.Rulam foaie si taiam rondele de 2,5 cm .Pregatim o forma de tort cu diametrul de 25 cm si punem hartie de copt ,in forma pune rondele una dupa alt in cerc .Il coacem la 180 de grade timp de 30 de minute .Dupa coacere se glazureaza cu ciocolata topita.
Eu am facut o greseala, am apropiat prea mult rondelele !
Glazurat cu ciocolata