Indiene Cu Frisca
Sursa Indiene cu frisca
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tot zic de ceva timp ca fac acest desert sa-l postez pe blog, dar mereu aman. Astazi i-a venit randul...:-)
Indienele sunt un desert cu foarte mare succes la musafiri...mai ales daca sunt facute cu frisca naturala.
Mie din cantitatile pe care le voi scrie mai jos, mi-au iesit 16 indiene mari. Daca le faceti mai mici, sigur ies 20 de bucati.
Ingredientele sunt:
7 oua
200 gr zahar pudra
50 ml ulei
350 gr faina
1 praf de copt
zahar vanilat, arome
Pentru frisca naturala:
1 kg smantana grasa
150 gr zahar pudra
2 pliculete intaritor pentru frisca
Sirop
apa
zahar
esenta de rom
Pentru glazura:
200 gr ciocolata
4 linguri cacao
300 ml frisca lichida
Mod de preparare
Separam ouale, batem albusul spuma cu un strop de sare si adaugam zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, praful de copt si aromele. Se amesteca cele doua compozitii si se pune faina cernuta. Amestecam usor.
Compozitia se pune intr-un posh, si pe hartia de copt se fac forme rotunde. Se coc 10 minute la 180 grade.
Fiecare forma se trece prin sirop.
Pentru frisca am luat o smantana cu 25% grasime.
Batem smantana cu zaharul pudra si intaritorul de frisca.
Inainte de a va apuca de frisca, bagati smantana la congelator sa fie foarte rece.
Pe jumatate din forme puneti frisca.Glazura o facem astfel: incalzim frisca si o turman peste ciocolata. Punem si cacaoua si amestecam bine.
Restul de capace le acoperim cu glazura de ciocolata si le punem peste cele cu frisca.
Delicioaseeee!!
Dupa ce le faceti indienele sunt delicioase, dar daca va raman si a doua zi, sunt extraordinare, deoarece peste noapte blatul isi trage umezeala din frisca ......cuvintele sunt de prisos...treceti la treaba sa va convingeti...:-). Astept pareri...:-)