contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Imunitate Sporita Cu 8 Alimente

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Sezonul rece isi va face aparitia cat de curand, iar organismul nostru trebuie “pregatit” pentru valul de raceala si gripa, cauzate de scaderea temperaturii. Fructele si legumele trebuie nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, mai ales in aceasta perioada, caci sunt o sursa importanta de vitamine si minerale. Insa, pe langa acestea, se mai adauga unele proteine, sucuri, chiar si apa. Iata ce alimente ar trebui sa consumati mai des pe timp de iarna.

Rodiile

Te captiveaza prin culoare, gust, parfum, iar semintele….o, da, semintele. Acestea sunt cele mai de pret. Le poti folosi in multe deserturi, sosuri, chiar si in salate. Si nu doar pentru a completa paleta cromatica, dar si pentru nutrienti. Caci rodiile contin polifenoli, substante care inhiba inflamatia. Asa ca  preparati-va un meniu gustos dintr-un bol cu cereale integrale, gen fulgi de ovaz,  si seminte de rodii.

Kiwi

Fruct din familia citricelor, recomandate pentru continutul bogat de acid ascorbic, vitamina C, kiwi devine foarte usor ingredientul multor salate, in special. Poate deveni ingredientul secret dintr-un desert racoritor, sau dintr-un meniu mai aparte, care sa imbine legumele, de exemplu, si fructele.

Un fruct de kiwi are aproximativ 100 de miligrame de vitamina C. Asa ca, fructul de kiwi poate deveni asul vostru din maneca, in zilele friguroase de iarna, cand gripa si raceala dau tarcoale.

Sfatul meu pentru voi, este sa decojiti fructul, sa il taiati felii, cat mai subtiri, si sa le combinate cu salata de spanac.

Guava

Deosebit de gustos, sramant prin culoare, fructul exotic de guava ascunde si multe beneficii. O cana cu bucati de fruct de guava are 8500 de micrograme de licopen, un antioxidant important, adesea amintit in oreventia naturala impotriva unor boli cronice de temut-cancerul, in special cancerul de prostata. De asemenea, licopenul poate preveni imbolnavirea arterelor.

Pentru un aperitiv luxuriant prin cromatica si aroma, combinatie o cana cu bucati de guava, putina branza albastra si cateva smochine.

Pomelo

Rezultat din combinatia a mai multor fructe, pomelo te farmeca vrand-nevrand prin coloratie, marime, gustul bogat, prospetime. Este bogat in apa, de aceea pomelo poate constitui oaza ta in zilele calduroase, dar si sursa ta de antioxidanti in zilele reci de iarna. Contine flavonoizi, antioxidanti imporanti, responsabili pentru inhibarea celulelor canceroase si raspandirea lor in organism.

Fructul se poate consuma proaspat, sub forma de sucuri, serbet, ori adaugat in salate. Pur si simplu despartiti “bobitele” fructului, fiecare felie are “bobite”, si presarati-le in salata pentru un plus de savoare si culoare.

Sucul de rosii

Ideal in sosuri, la micul dejun pentru un plus de energie, sucul de rosii constituie o sursa importanta de vitamina C, inhiba histamina(responsabila pentru secretiile nazale). De asemenea, sucul de rosii contine beta-caroten, care in organism se transforma in vitamina A, dar beta-carotenul stimuleaza celulele care previn raceala si gripa.

Carnea de vita

In ultima vreme, carnii rosii I s-au adus multe vorbe grele, insa consumul moderat de carne rosie, este sigur. Carnea de vita, care face deliciul multor retete sofisticate, satioase, este recomandata in anotimpul rece, gratie continutului de zinc, un minerale sential pentru sistemul nervos, dar, care, ajuta la stimularea leucocitelor, glubulele albe, responsabile pentru prevenirea infectiilor, racelii, gripei.

Tonul

Prezent in special in meniurile cu specific mediteranean, tonul este un aliment satios si sanatos. Contine acizi grasi nesaturati, omega 3, vitamina E(care ajuta la refacerea pielii), seleniu, stimuleaza sistemul imunitar si zinc. Totusi, ca sa intelegeti de ce tonul trebuie sa constituie mai des baza alimentatie voastre, incercati sa va imaginati cum acizii nesaturati stimuleaza actiunea globulelor albe.

Apa

Nu are calorii, nu are nutrienti, nu va tine departe de germeni, ori de bacterii, insa apa ajuta la asimilarea vitaminelor si mineralelor, dar si la eliminarea toxinelor, care, odata eliminate, ajuta metabolismul sa functioneze normal.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com