Împletiri, îmbinări, îndulciri
articol scris de MonicaLazar blog Eat, love and be happy
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Încă mă gândesc cum se împacă într-un blog rețetele de dulciuri cu gânduri intime, relatări cotidiene, reflectări mai mult sau mai puțin profunde din timpul pierdut în metrou și absolut nu în ultimul rând cu momente fotografiate sau descrise în diminutive, pentru că doar așa se poate, ale porcoveților noștrii dragi.
Desertul nu este doar un fel de mâncare. Nu face parte din categoria necesităților primare. Nu este o necesitate absolută a ogranismului. Desertul împarte oamenii în mai multe categorii: ”înțelepții reci”, ce dețin secretul alegerilor sănătoase, cu o rezistență spartană în fața ispitelor răufăcătoare neprețuitului organism, ”neștiutorii naivi”, ce găsesc frumoasa ispită culinară din întămplare, fără efortul căutării, fără aprecierea cuvenită, cumva norocoși în fața riscurilor la care se supun și invidiați în mare taină de ”înțelepții reci” și ”contemplatorii artei dulci”, creatori ai momentelor pentru savurarea ispitei, pentru că, în concepția lor, e faptă de pedepsit aceea de a mânca desertul, așa, întămplător, fără simțire adecvată, fără apreciere desăvărșită a elementului aducător de senzații înălțătoare.
Și atunci, cum să fie lucru simplu încercarea de a îmbina descrieri prețioase de rețete dulci cu lucruri pământene?
Biscuiți ciocolatoși |
Panna cotta |
http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss