contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Imitatie De Eggs Benedict

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu e eggs, e egg, nu e Benedict deloc dar e bun, fiecare cu ce are.

Slide1

Deci pentru oul asta Salajeanict am avut o felie de pita (neagra, mie nu imi place, dar e “imprumutata”, o felie de sunca si, fireste un ou.

Pentru sos am amestecat iaurt, maioneza, mustar si tarhon din otet.

Primele doua le-am pus pe gratar, oul, cum stiti, se fierbe in apa (poseaza, ptiu, Doamne ia-ma, ca ma fac de ras) in conditiile stiute care nu dau gres: apa cu sare si otet adus ala fierbere, fara sa colocteasca, vartej facut cu telul in mijlocul apei, oul pus dintr-o cescuta (castronel, polonic) in mijlocul vartejului si gata.

Slide2

Nu ma intrebati cat timp se lasa oul, cred ca un minut si jumatate, doua, eu il vad dupa cum se tolaneste pe paleta daca e ce trebuie. Am lasat si sosul facut intre timp sa se incalzeasca putin pe gratar, sa nu fie asa mare diferenta termica. Si pentru ca era totul prea light, am pus si unt pe paine, na.

Slide3

Montate, logic, pita, sunca, ou, sos.

Slide4

Si disecat totul, sa iasa bunaciunea. Era frig si se incretea galbenusul pana am pozat eu pe geam (plus ca se uitau si vrabiile piezis) asa ca …

Slide5

… digging.

Slide6

Fireste ca nu seamana cu originalul decat ca idee dar pentru mine a fost suficient de bun, daca il denumeam Eggs Salajeanict ziceati ca ma dau mare si nu e inventia mea, oricum, recomand imitatia. Nenorocirea e ca mi-a ramas sos si stiti ce bine merge sosul ala cu cartofi prajiti?

rororo