Il Mio Minestrone
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Anyway - nu-i moment mai bun ca asta pentru un buonissimo minestrone:
Inati si-ntai, ca sa incep cu dreptul treaba, am calit in 2 linguri de ulei de masline, 4 felii de slaninuta afumata taiata marunt - trust me, it makes all the difference! Peste, am pus 3 catei de usturoi, 3 tulpini de telina si o ceapa - toate maruntite bine. Le-am lasat sa se perpeleasca 10 minute la foc mic si apoi am umplut oala cu supa de pui/apa + 2 cubulete de pui (3L).
Am confectionat (primul meu) bouquet garni - adica cateva firisoare de cimbru, salvie, rozmarin, patrunjel si busuioc, toate legate laolalta. L-am aruncat in supa, sa-si inece toate aromele in ea.
Tot acum am adaugat si o conopida separata-n buchetele mici, mici.
Cand supa mea bolborosea deja de vreo 20 de minute, am pus restul legumelor: o mana de mazare noua, 2 dovlecei colorati, cateva rosii cherry decojite si cateva spaghete (vreo 25 if you want to count :p) rupte in bucatele mici. Dupa inca 7-8 minute, am stins focul si am adaugat si o mana mare de spanac tocat.
Am servit-o fierbinte, cu parmezan ras deasupra si m-am reindragostit de ea! Desi zici ca-i doar o supa de legume, e plina de arome si absolut delicioasa.
Just lovely!