Iepure In Sos De Vin
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
De cand s-a incalzit afara recunosc ca am gatit mai putin, (plus ca vreau sa fac mai multa miscare sa mai dau jos macar 2 kg :)) asa ca am postat mai rar. Buuun , am zis sa fac de mancare din ce am prin congelator si cum am avut un iepure care am tot amanat sa-l gatesc l-am "rezolvat" azi. Am gasit aceasta reteta ( nu am cautat mult, doar in 2 reviste :)) care mi-a placut pentru ca era cu multe legume si parea destul de "plina".
Mod preparare:
Preincalzim cuptorul apoi spalam pulpele , le stergem si le condimentam .Incingem uleiul int-o cratita sau tigaie ( ulterior va trebui sa o bagam la cuptor deci fara manere de plastic) prajim kaizerul si pulpele de jur imprejur ( kaizerul il taiem felii, puteti folosii si felii de bacon afumat). Se taie ceapa bucati mai mari , la fel si usturoiul si se adauga la carne. Stingem cu vin alb, adaugam supa si apoi bagam la cuptor timp de 50 minute ( eu am acoperit cu o folie de aluminiu) la 70 grade.
Taiem ardeiul cuburi si telina fasii.Crestam rosiile si le oparim , apoi le decojim si le taiem cubulete.
Legumele, foile de dafin si maslinele se adauga la carne. Se condimenteaza cu coriandru, piper,boia si sare.
Bagam totul la cuptor fara folie pentru inca 30 minute.
Servim pulpele cu legumele inabusite si sosul de la friptura. Deasupra presaram patrujel tocat.
Sincer pot sa va spun ca pana acum este cea mai buna mancare cu carne de iepure pe care am gatit-o :), vinul ii da un gust deosebit la fel si legumele .
Sursa de inspiratie este "Secretele bucatariei"