contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Iepure In Dafin Si Cartofi La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza

    Din ciclul... am un iepure si nu stiu ce sa fac cu el....:)) ....vine si reteta asta. Simpla ca "Buna ziua", bunaaa-bunaa......mai ceva ca Bianca (too skinny, in realitate ma oftic ca e mai slaba ca mine), inmiresmata ca una din zilele alea cand vara se ingana cu toamna, in ceas de seara, cand nu-i  nici soare, dar nici intuneric, cand adie usor vantul prin frunzele ingalbenite. Hei... vorbim de  iepurasul  in dafin aici, da? ia nu divaga...
   Asa ca nu o mai lungesc (desi mi-e dor de scris aiurea, de aatarnat cuvinte pe hartie , fie si virtuala... e timpul sa ma reastern, probabil....)
   Asadar ingrediente:
  • 4 pulpe de iepure
  • sare si piper proaspat macinat
  • 50 ml vin alb demi-dulce
  • ulei de masline
  • un praf de nucsoara
  • amestec Tex-mex, il gasiti pe afaf.ro
  • o mana zdravana de frunze de dafin
* pulele de iepure le puteti inlocui cu succes cu pulpe de curcan, doar ca fara piele si putin crestate...
pentru garnitura:
  • cartofi curatati si taiati felii grosute
  • sare dupa gust
  • putin ulei



   Luati pulpele de iepure, spalati-le cu apa rece si apoi puneti-le la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasati-le sa de-a cateva clocote si carnea sa devina albicioasa. Scurgeti-le bine de apa in care au fiert. Stropiti o tava pentru friptura cu putin ulei de masline. Randuiti frumos pulpele de iepure. 
   Stropiti-le cu amestec Tex-Mex (il puteti comanda online de pe site-ul afaf, dand click aici), din belsug, adaugati sare, un praf de nucsoara si apoi frunzele de dafin. Sa acopere bine de tot carnita. Turnati vinul, o cana din zeama in care a foert carnea , acoperiti cu folie de aluminiua si dati la cuptor, la treapta 3. Lasati asa pana incepe a se face, cum se zice. Scoateti apoi folia si lasati pana se rumenesc si carnea devine rozalie, mai invartiti-o din cand in cand, stropiti cu zeama din tava, avand grija sa nu se arda. 
    Consumati cu incredere alaturi de cartofiori sau o stransica salata din rosii, castraveciori, dovlecei fasii si toate astea stropite cu ulei de masline...... si.... neaparat putintica sare de mare.
   Pentru a face garnitura de cartofi: luati cartofii, curatati-i, spalati-i in apa rece, taiati-i felii grosute. Apoi le puneti intr-o oala cu apa rece si puneti la fiert, lasandu-i in clocot fix 6 minute. 
     Scoateti-i, scurgeti-i bine de apa si aruncatii intr-o tava unsa bine cu ulei. 
   Sare dupa gust...  si la cuptor pana se rumenesc. Mai invartiti in ei, din cand in cand, sa nu se prinda, arda etc. 
  Va las...am un weekend plin de ...relaxare.
  Pofta buna!