Ied Cu Ierburi Aromate, La Cuptor
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu carnea de miel nu ma impac deloc, insa cu iedul e alta poveste. Am cotrobait prin congelator si am
mai gasit de-o fripturica delicioasa. Ingrediente:
- 3 kg ied
- 2 lgt menta uscata
- 1 lgt cimbru uscat
- 1/4 lgt piper cayenne
- 1/2 lgt boia de ardei dulce
- 1/2 lgt verdeturi de Provence
- 2 lg otet balsamic
- 2 lg zahar brun pudra
- 1 lgt cu varf sare
- 250 ml vin alb
- 150 ml apa
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de grasimea nedorita.
3. Amestecam condimentele cu zaharul brun, le turnam peste carne si invartim pe toate partile.
4. Punem carnea in tava, turnam vinul si apa peste.
5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem in cuptor pentru 1-2 ore.
S-aveti pofta! Noi am avut. :))