contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ied Cu Ierburi Aromate, La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Cu carnea de miel nu ma impac deloc, insa cu iedul e alta poveste. Am cotrobait prin congelator si am
mai gasit de-o fripturica delicioasa.
  Ingrediente:
  • 3 kg ied
  • 2 lgt menta uscata
  • 1 lgt cimbru uscat
  • 1/4 lgt piper cayenne
  • 1/2 lgt boia de ardei dulce
  • 1/2 lgt verdeturi de Provence
  • 2 lg otet balsamic
  • 2 lg zahar brun pudra
  • 1 lgt cu varf sare
  • 250 ml vin alb
  • 150 ml apa

   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 
2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de grasimea nedorita.
3. Amestecam condimentele cu zaharul brun, le turnam peste carne si  invartim pe toate partile.
4. Punem carnea in tava, turnam vinul si apa peste.

5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem in cuptor pentru 1-2 ore.

 S-aveti pofta! Noi am avut. :))