Ied Cu Cus-cus
Sursa Ied cu cus-cus
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Intotdeauna in preajma Pastelui, soacra mea ne aprovizioneaza cu carne de ied. E mai buna si mai ieftina decat carnea de miel. Si noi chiar preferam carnea de ied in locul carnii de miel, deoarece contine mai putina grasime si colesterol.
In anii trecuti am scris mai multe retete cu carne de ied, tocmai pentru ca este o carne deosebit de frageda, usor de preparat, care nu are nici cel mai mic iz de oaie, respectiv de capra (un motiv fals, pentru cei care nu agreaza carnea de miel sau carnea de ied).
Si cum este singura data in an, de Paste, cand mancam carne de ied, mi-am zis sa incerc o reteta noua.
Sarbatori luminate si binecuvantate va doresc!
Ingrediente:
1kg coaste de ied,
o punga de cus cus,
3 linguri de vin alb,
2 linguri condimente pentru miel,
2 linguri de mustar,
zeama de la o lamaie,
sare,
piper.
Coastele de ied se pun la macerat de seara pana dimineata in baitul format din vin, condimente pentru miel,zeama de lamaie, mustar, sare si piper.
A doua zi se pun in tava si se dau la cuptor pentru o ora la foc moderat.
Cus cusul l-am gatit exact cum scria pe punga.
Intr-un wok incins se pune uleiul-cam 3 linguri, se adauga cus-cusul si se prajeste la foc mic. Cand boabele devin aurii, se stinge cu doua cani de apa si se amesteca ca sa nu se prinda sau lipeasca. Cand s-a umflat, il tragem deoparte.Amestecam cu o furculita ca sa iasa aburul si sa oprim procesul de coacere.
Cand carnea s-a rumenit frumos si s-a desprins de pe os, este gata.
Am mai facut si un sos de ciuperci cu smantana pe care l-am pus peste cus cus.
Pe un platou oval se pune cus cusul, apoi coastele de ied si se presara ceapa verde, taiata rondele.
Se serveste cu salata verde cu otet.
Pofta buna!