Icre De Fasole
Sursa Icre de fasole
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu am incercat niciodata icrele de peste asa ca nu stiu de ce retetei de fata i se spune asa: datorita unei oarecare asemanari de gust sau de aspect. Si probabil nici n-as fi incercat reteta, avand in vedere denumire, daca nu as fi gustat intr-o oarecare ocazie la o matusa. Se fac foarte rapid si merg de minune pe paine prajita sau cu bastonase de legume.
Icre de fasole
- 250 g fasole alba fiarta
- 1 ceapa mica taiata marunt
- 1 l-ta zeama de lamaie
- 2-3 lg ulei
- sare dupa gust
-
Fasolea se da prin masina de tocat carne sau prin robot, avand insa grija sa nu o pasam prea mult pentru a nu deveni crema. O textura mai neomogena este indicata.
-
Adaugam uleiul, zeama de lamaie, sarea si ceapa si amestecam cu o lingura.
-
Servim cu ardei, rosii, masline, paine prajita etc.