Iced Tea De Pepene Rosu
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Am gasit aceasta reteta pe internet, pe un site strain, nu mai gasesc acum unde (dar o sa caut), eu care sunt fan pepene rosu, nu puteam rata cockteilul acesta. Se pare ca a fost creat de un anume Marko Goodwin care ne si avertizeaza din start ca “un ceai bun si de calitate este baza unui iced tea de calitate (doooh!), mai exact, comtinua el, (si aici am devenit mai atenta) ne recomanda ceaiul negru Ceylon sau Nilgiri. Eu una n-am incercat pana acum nici unul din aceste ceaiuri dar intr-o zi cand cumparam una alta de la farmacia Catena, mi-a atras atentia niste pliculete de ceai invelite in folii frumos colorate (ca in imaginea de mai jos) era cate un pliculet de ceai intr-o folie si costau 50 de bani fiecare, am fost curioasa sa le incerc, sincer mi-a placut mult si cum erau ambalate si am ales trei tipuri diferite – trebuie sa va spun ca mi-au placut la nebunie si de atunci de cate ori ma duc la farmacie imi cumpar, sunt destul de concentrate, asa ca dintr-un plic scoateti cam trei cani de ceiut bun. Pentru reteta noastra am ales ceaiul verde “Tropical marvel” (nume frumos, nu?), am zis ca musai se va potrivi cu pepenele rosu.
In afara de ceai (de preferinta negru), mai avem nevoie de:
3 cani de apa fierbinte
3 cani de gheata
un sfert de pepene taiat
2 linguri de suc de lamaie
o lingura de zahar (mai puneti si dupa gust)
cateva frunze de menta
Bineinteles, incepem prin a prepara ceaiul. Punem pliculetul in apa deja clocotita si lasam sa se infuzeze pentru cinci minute. Scoatem pliculetul (daca dorim, eu una l-am lasat in continuare in apa), asteptam sa se raceasca ceaiul si il bagam la frigider pana cand dorim sa-l folosim.
Punem pepenele, zaharul, sucul de lamaie si menta intr-un blender si le “terciuim” impreuna pana obtinem din toate un frumos si omogen suculet de pepene.
Ceaiul de la frigider si sucul de pepene cu lamaie si menta nu se amesteca decat inainte de a fi servit. Intai, intr-un bol (sau ulcior in cae vreti sa serviti) punem gheata peste care turnam ceaiul iar la sfarsit pepenele …lichid. Mestecam bine toate ingredientele si….e gata. Cand turnam in pahare, o crenguta de menta alaturi il face si mai reconfortant. In caz ca bautura incepe sa se separe (lucru normal la o bautura pe baza de apa), nu e nici o problema, doar mestecati din nou si se rezolva. Restul de iced tea care ramane (desi mira-m-as) poate fi pastrat la frigider pentru a doua zi.