Iced Coffee – Cafea Cu Gheata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Slabiciunea mea este cafeaua. Fara ea nu pot incepe ziua, pur si simplu este picatura mea de energie. In zilele foarte calduroase paharul acesta imi da savoare, energie, dar devine si bautura mea racoritoare.
Am incercat mai multe variante de cafea pana am obtinut gustul “perfect”, asa ca va recomand sa incercati aceasta reteta cu cafea mai prajita.
INGREDIENTE:
150 ml cafea tare
1-2 lingurite zahar brun / indulcitor
cuburi de gheata – poate fi si sparta (zdrobita)
lapte – optional
PREPARARE:
Preparam cafeaua, o indulcim, apoi o lasam sa se raceasca (la inceput la temperatura camerei, apoi in frigider 30 minute).
Cand avem cafeua rece umplem un pahar mare cu cuburi de gheata, apoi turnam cafeaua peste ele.
Optional putem pune si lapte, in functie de gusturi.
O servim imediat si ne racorim!