contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Iaurt Natural

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Nu fac aluzie la vreo marca de iaurt, ci pur si simplu asta e iaurtul pe care il cunosc inca de cand
eram copil. Cel mai bun iaurt (la noi se zice lapte acru) este cel mancat la bunica si facut de dansa. Imi amintesc cum ne strangeam toti nepotii la masa, si eram vreo cativa :) si infulecam cel mai bun lapte acru cu mamaliguta calda. Acum bunica nu mai tine vacuta pentru ca nu mai are putere draga de ea, dar cu siguranta i-ar iesi la fel de bun ca atunci.

  Ingrediente:
  •   2 l lapte nepasteurizat
  •   120 g iaurt natural / smantana

Cum procedam:
1. Intr-o oala non-aderenta punem lapte la la fiert.
2. Lasam apoi laptele sa se raceasca, dar nu complet, ci pana la temperatura de 37-38°C.
3. Intr-un vas de  ceramica (da' musai de ceramica) punem iaurtul/smantana (depinde ce alegeti), apoi punem laptele si amestecam. 
4.  Punem apoi capac vasului, il invelim cu niste prosoape curate si il lasam intr-un loc cald. Dupa 8-12 ore am obtinut un iaurt delicios pe care il vom pastra la frigider. Simplu, nu?!

  Nota!
 Il puteti pune la scurs (24-48 h in frigider) intr-o sedila si obtineti o branza extraordinara.
 Pastrati mereu din precedentul cate 100 g de iaurt ca si "cuib" pentru a-l folsi la urmatoarea tura. ;)