"iarba De Mare " Crocanta Cu Migdale
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
V-am bagat in ceata cu denumirea, dar asa vine tradusa.Este un aperitiv des intalnit in restaurantele chinezesti. Nu este pe baza de alge ci de fapt , este vorba de bok choi (pak choi) ,leguma chinezeasca de care v-am mai vorbit si care are un gust ceva intre spanac si varza.Mie imi place foarte mult. Prima data am primit cadou de la Elena si am facut taieteii crocanti de orez .De data asta am gasit la Metro si costa 7 lei /kg (ca sa nu spun ca acum o luna era aproape 5 lei ).Un fel simplu ,rapid si gustos.Mai ales ca vine si postul,cred ca e de luat in seama si de incercat.
INGREDIENTE :
-500 g bok choi
-ulei de arhide ,ptr prajit (eu nu am avut,asacaam folodit ulei de floarea soarelui)
-1/4 lg sare de mare fulgi
-1 lg zahar
-1/2 ceasca fulgi sau aschii de migdale prajite
-2 catei de usturoi
MOD DE PREPARARE:
-asa arata leguma.Reteta spune sa folosesti doar partea verde,sa semene cu algele,da'eu nu m-am indurat sa arunc coditele,asa ca le-am folosi si pe ele.
-asa ca le-am taiai fasii subtiri si le-am prajit (deep-frie) timp de aproximativ 1 minut in mult ulei incins (atentie ca frunzele sa fie bine scurse de apa !!!! ) in care am pus si usturoiul,sa-l aromatizeze .Se pun frunzele pe rand, cate un pumn ,sa nu se fleoascaie si sa nu se lipeasca una de alta si se prajesc pana se inchid usor la culoare si se fac crocante,dupa care se scot pe hartie absorbanta sa se scurga uleiul in exces.
-am rumenit (e drept ca putin cam tare) intr-o tigaie antiaderenta ,fara ulei, aschii de migdale,ca asta am avut.Puteti folosi fulgi sau ,migdale zdrobite.
-am amestecat frunzele cu sarea,zaharul si migdalele prajite.
Merita incercat !!!