Iahnie De Fasole
Sursa Iahnie de fasole
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta de familie, de la mama soacra invatata, este foarte simpla si gustoasa. In post este numai buna sa ne astamparam pe deplin foamea.
Ingrediente:
- 500 grame fasole boabe, aleasa, spalata si fiarta
- 2 cepe curatate si spalate
- un gogosar sau ardei gras rosu sau pasta de ardei, spalat si curatat de cotor si seminte
- 2 – 3 lingurite de pasta de rosii
- o foaie de dafin
- o ramurica de cimbru
- sare, cateva boabe de piper, putin zahar
Partea cea mai “dificila”: fierberea boabelor de fasole dupa tipicul despre care v-am povestit deja:
Taiem ceapa solzisori iar ardeiul/ gogosarul in cubulete mici si le punem la calit pana cand se inmoaie.
Adaugam fasolea boabe fiarta, dafinul, cimbrul, eventual boabele de piper.
Turnam deasupra zeama in care a fiert fasolea , asezonam sare, piper, zahar (dupa gust), adaugam pasta de rosii. Lasam pe foc mediu sa mai scada sau bagam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Mie una imi place alaturi de multe muraturi si ceapa rosie. Miam, miam.