Iahnie De Fasole
Sursa Iahnie de fasole
articol scris de doinitzuk blog bucatariamoraritei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
500 g fasole noua
250 g costita afumata
2 cepe
1 morcov
50 ml ulei
2 linguri pasta de tomate
patrunjel verde sau uscat
Cu o seara inainte am pus fasolea la inmuiat pentru a declansa procesul de incoltire. In acest fel fasolea fierbe mai usor si se elimina si o parte din toxinele continute. Am pus fasolea la fiert in apa rece si dupa ce a dat in cateva clocote am schimbat apa si am lasat pana ce bobul a fost moale-moale.
Am tocat marunt cepele si morcovul si le-am calit usor in ulei. Am adaugat si costita taiata feliute subtiri si am continuat calirea. Cand carnea a fost usor maronie am adaugat fasolea fiarta si am acoperit cu apa. Dupa 30 de minute am adaugat pasta de tomate, apoi verdeata si am stins focul.
De data asta am mancat cu salata de ardei copti alaturi.