Iahnie De Fasole Cu Costiţă Afumată
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
500 gr fasole boabe, 2 bucăţi de costiţă afumată, o ceapă mare, 4 foi de dafin, o căciulie mică de usturoi, 100 ml suc de roşii, mărar, sare, piper.
Mod de preparare:
Fasolea se lasă la înmuiat într-un vas mare cu apă, peste noapte.
În cazul în care costiţa a stat în saramură, se lasă şi aceasta în apă, peste noapte.
Într-o oală cu apă se pune fasolea
cu costiţa porţionată, la fiert.
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă.
Când fasolea şi costiţa sunt fierte şi apa a scăzut, se adaugă ceapa, foile de dafin, sucul de roşii, mărar, piper şi sare, după gust.
Usturoiul se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi
se pune în oală alături de celelalte ingrediente. Se mai toarnă apă, dacă este cazul, şi se mai lasă la fiert, la foc potrivit, aproximativ 20-25 minute.
Se serveşte ca atare.
Poftă bună!