Iahnie De Fasole Cu Ciolan
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru 6 persoane avem nevoie de:
1 ciolan afumat mai mare ( eu am avut fara os)
800 gr fasole
3 cepe
2 ardei grasi
2 morcovi
1 telina
1 pastarnac
bulion
vegeta
2-3 foi de dafin
cimbru
tarhon
Fasolea se pune la umflat de seara.
A doua zi, se pune la fiert cu ciolanul si primele 2-3 ape se arunca.
Se fierbe cu ciolanul, 1 ceapa, 1 ardei, pastarnac, telina si mirodenii.
Separat se face o alta prajeala in tigaie din: 2 cepe, 1 morcov, telina, ardei . Se pune cate un pic de apa peste ele, si cand sunt facute legumele se adauga bulionul. Se mai lasa pe foc 10 min.
Dupa ce fasolea si ciolanul au fiert, daca este prea multa zeama se mai ia din ea. Se pune prajeala cu bulionul, frunzele de dafin, cimbrul si tarhonul si se da la cuptor pt inca 30-40 minute mestecandu-se din cand in cand.
Se serveste cu muraturi, salata, ardei iute sau ceapa.
Pofta buna!!!