Iahnie De Fasole Cu Afumatura Si Cimbru
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Super delicioasa, mai ales cu muraturi sau salata de ceapa :-) De fiecare data cand ma gandesc la aceasta mancarica, o si vad aburind pe farfurie.
Ingrediente:
Se pune fasolea in oala cu presiune si se fierbe 20 minute, dupa care se schimba apa, se adauga afumatura, legumele, sarea si se lasa la fiert tot in oala cu presiune timp de 30-40 de minute. Vom aveam grija a doua oara sa nu mai punem multa apa, deoarece in aceasta oala nu va scade prea mult la fierbere. (pentru carnaciori - 30 minute, pentru costite si ciolan 40 minute). Se deschide oala sub jet de apa rece, pentru a o depresuriza mai repede. Se pipereaza, se adauga cimbru, se mai fierbe inca 5-10 minute sau se baga la cuptor. La sfarsit punem otet dupa gust.